Contoh Buku Log Pengakap Kelana - Lencana Pengembaraan

on . Posted in Pengakap Kelana

СНПЧ А7 Сургут, обзоры принтеров и МФУ

Pengakap Kelana boleh muat-turun atau membaca contoh buku log ini dalam membantu anda menghasilkan sebuah buku log Pengakap Kelana kepunyaan anda yang tersendiri. Adalah digalakkan anda memhasilkan buku log anda dengan kreativiti and inovasi anda. Sebagai seorang ahli Pengakap Kelana, perlu mempunyai idea yang tersendiri dalam menyelesaikan buku log.

 

Buku log merupakan hasil karya sendiri dalam merekodkan pengalaman sendiri dan ilmu pengetahuan serta kemahiran pengakap yang diperoleh semasa menjalani aktiviti-aktiviti pengakap ataupun lebih daripadanya.

Selain itu, kandungan penyediaan buku log anda juga perlu menepati syarat yang telah ditetapkan dalam Buku Skim Latihan Pengakap Kelana.

Buku Log Pengakap Kelana Lencana Pengembaraan ini merupakan hasil karya Wong Kok Nian (BP-0006) semasa menjalani Ujian Anugerah B-P (B-P Award). Buku log ini adalah mencatatkan pengalamannya sepanjang perjalanan untuk mencapai Anugerah B-P dan juga dibawa ke Wisma Dato Seri Mohd Shafie Salleh semasa penilaian Anugerah B-P Kebangsaan yang kali pertama pada tahun 2012.

Luaran Buku Log ini telah di balut/jahit dengan Kulit Keras (Hard Cover Blinding)